In het Zuiden van Nederland en in sommige gemeenten van Belgie maakt men zich op voor Carnaval. Voor mijn klanten die van plan zijn de bloemetjes eens flink buiten te zetten: 4 tips om de ‘schade’ van het feesten en de alcohol enigszins beperkt te houden:

1. Tijdens het feesten is het heel verstandig om het drinken van alcohol af te wisselen met een goed glas water. Alcohol dehydrateert (waardoor een vocht tekort ontstaat) en vergiftigd het lichaam. Water vult het vochtgehalte aan waardoor de kans op hoofdpijn vermindert en het helpt het lichaam (lever en nieren) om de alcohol af te voeren. Ook tegen een ‘kater’ is water het beste en goedkoopste medicijn.

2. Zorg dat je tijdens het feesten toch regelmatig een verantwoord eetmoment inlast. Hier zijn complexe koolhydraten en eiwitten gewenst (lang verzadigd gevoel). Maak dus bijvoorbeeld op voorhand een flinke pot bonen of erwtensoep. Bak een stapel havermout-pannenkoeken die je alleen even hoeft op te warmen of maak een flinke omelet. Natuurlijk is een Herbalife voedings-shake ook een uitstekende, makkelijke en uitgebalanceerde optie. Door een gezond alternatief klaar te hebben, is de gang naar de snackbar of shoarma-tent makkelijker te weerstaan.

3. Misselijk? Maak gemberthee en merk meteen het verschil. Naast antioxidanten zitten er stofjes in gember die de misselijkheid tegen gaan.

4. Drink een verse fruitsap van bijvoorbeeld sinaasappel en blauwe bessen om je antioxidanten op pijl te houden. Dat helpt je lichaam om de schadelijke stoffen van de alcohol op te ruimen. Na Carnaval heerst er altijd een griep-golf, vers fruit zorgt dat je daar tegen gewapend bent.