Vanmiddag thuis, dus wat meer tijd om een creatieve lunch te maken. Na een kijkje in de groentela en fruitschaal is er de volgende shake uit gekomen: LEKKER!

100 gram verse bladspinazie
50 gram wortelen
50 gram bevroren blokjes zoete aadappel
3 sinaasappels (zonder schil)
1 schep proteïne poeder (F3 van Herbalife)
1 schep vanille voeding-schake (F1 van Herbalife)
100 ml soyamelk naturel (of je kan water nemen)

In de blender.
Deze hoeveelheid is genoeg voor 2 porties!

Wat heb je binnen? Heel veel vitaminen, mineralen, vezels, eiwit en (complexe)koolhydraten.

SPINAZIE: kennen we allemaal omdat Popeye er zijn kracht uit haalde. En niet voor niks; het zit bom-vol vitaminen (B en C) en bevat meer mineralen dan de gemiddelde andere groenten. Daarbij heeft het een hoog gehalte (65% van de ADH) aan foliumzuur (B11).

WORTELEN: die bevatten caroteen, wat ons lichaam omzet tot vitamine A. Deze vitamine is goed voor huid en ogen. Ook bevatten wortelen een hoog gehalte aan kalium, wat helpt tegen botontkalking en osteoporose.

ZOETE AARDAPPEL: in tegenstelling tot de gewone aardappel is de zoete aardappel erg gezond. Ik zal hier nog wel eens op terug komen. Maar de koolhydraten die er in zitten geven geen hoge suikerpiek maar wel een verzadigd gevoel. Bij een groot onderzoek naar de voedingswaarde van groenten dat keek naar o.a. de concentratie complexe koolhydraten, eiwitten en vitamine A en C stond de zoete aardappel met stip op nummer één! Reden genoeg om er eens extra aandacht aan te geven.

SINAASAPPELS: staan natuurlijk bekend om hun vitamine C maar feitelijk komen zijn pas op de 33ste plaats in het rijtje groenten/fruit m.b.t. vitamine C… Deze vitamine is een antioxidant en belangrijk voor een gezond en goed werkend lichaam. Het helpt te zorgen voor de gezondheid en het onderhoud van pezen, botten en huid. Het helpt ook je immuunsysteem om met schadelijke stoffen in het lichaam te neutraliseren.

Eiwitten die ik toegevoegd heb zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam en de schep voeding-shake van Herbalife zorgt er voor dat ik zeker een volledige maaltijd binnen heb smile-emoticon