Lunch van vanmiddag:

In een keramische pan met heel klein beetje olijfolie:
100 gram champignons (bio)
1 punt paprika
100 gram zalm in blokjes
2 eieren (van eigen kip)
peper, zeezout en knoflookpoeder

Voor mij is dit voldoende voor een flinke lunch. Mocht je willen, kan je er ook nog een volkoren boterham of cracker bij eten.

CHAMPIGNONS zijn arm aan calorieën maar bevatten wel veel vezels. Het is een goede bron van vitamine B2 en B3, fosfor, koper en foliumzuur.

PAPRIKA is ook weer rijk aan vezels en arm aan calorieën. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C.

ZALM bevat redelijk veel vetten, maar dit zijn de goede omega 3 vetzuren. Deze zijn erg gezond voor mensen. Ze verkleinen o.a. de kans op hart- en vaatziekten, artritis (ontsteking van gewrichten) en depressies. Daarnaast zorgen ze voor een goede groei van het lichaam en zijn ze goed voor onze hersenen, zenuwen, huid en ogen. Ook zorgen deze vetzuren ook voor een verlaging van het cholesterol-gehalte. Daarnaast is zalm een uitstekende bron van eiwitten, die de bouwstenen voor ons lichaam leveren.

EI bevat een hoge waarde aan eiwit, het geeft daardoor ook een lang verzadigd gevoel. Verder bestaat ei uit vetten (80% gezonde vetten, 20% ongezonde vetten zoals cholesterol). Maar dat het eten van eieren de oorzaak is van te hoge cholesterol waarden is door wetenschappelijk onderzoek onjuist gebleken. Bovendien is het een belangrijke leverancier van de vetoplosbare vitamines A, D en E en van de vitamines uit de B groep B2, B3, B5, B12 en B9 (foliumzuur). Daarnaast zijn eieren een uitstekende aanvulling voor onze behoeften aan ijzer, fosfor en magnesium.