Vita Coaching

Bij VITA-coaching werken we niet met e-books of online cursussen. Om bij leefstijl-coaching een optimaal resultaat te krijgen, geef ik de voorkeur aan een persoonlijke benadering en face-to-face gesprekken. Lekker ‘ouderwets’ met een kopje thee erbij! Dit kan plaatsvinden in mijn praktijk in Oud-Turnhout of bij partnerlocaties waar ik mee samenwerk. Ook aan huis komen, een Zoom-meeting of een wandel-coaching behoort tot de mogelijkheden. 

Vita coaching

We beginnen altijd met een uitgebreid intakegesprek.
Daar mag je zeker anderhalf uur voor uittrekken.

In dat eerste gesprek gaan we:

- De Vita-coaching pakketten -

De onderstaande pakketten omschrijven veel voorkomende onderwerpen waar ik bij kan helpen.

 

Supermarktsafari

Sta jij ook regelmatig in de winkel en vraag je jezelf af waar je tussen dat grote aanbod aan producten het juiste kan vinden? Vaak denken we dat een groene verpakking met een blije koe in de wei, betekent dat de yoghurt in het pak ook een milieubewuste en diervriendelijke keuze is. Dit is niet perse waar! En ook een meergranenreep met de afbeelding van een sporter erop, is niet meteen ook een gezonde keus.

Marketeers proberen ons consumenten steeds te verleiden om ‘hun’ producten te kopen en dus te misleiden met teksten en beelden die tot onze verbeelding spreken. Maar waar het om gaat, is toch echt de voedingswaarde van een product.

Tijdens een privé  ‘SUPERMARKT SAFARI’ loods ik je door de jungle van gangpaden en rekken. We banen ons een weg tussen het gigantische aanbod aan producten, op zoek naar de betere keuze. Met een paar gouden ‘tips & tricks’ vind jij voortaan makkelijker je weg in de supermarkt jungle en kom je met een tas vol gezonde producten weer veilig thuis van de jacht.

Zijn dit vragen die jij jezelf weleens stelt? Maak dan een afspraak voor een prive safaritocht. Eerst hebben we een gesprek en daarna gaan we samen jouw favoriete supermarkt in. Jij laat zien wat jouw gebruikelijke keuzes zijn en ik kijk of we daar een gezonder alternatief voor kunnen bedenken dat bij jouw leefstijl (en dat van je gezinsleden) past. Daarna kan jij voortaan je weg vinden in het oerwoud van supermarktproducten.

We trekken daar ongeveer anderhalf uur voor uit. Binnen een straal van 15 kilometer rondom Turnhout reken ik geen reiskosten. Woon je verder weg, dan reken ik een reiskostenvergoeding van €1 per extra kilometer.

Prijs: 95 euro

Basis Vitaliteits-check

Wil jij gezonder gaan leven maar weet je niet goed waar te beginnen? Of ben je zelf al gestart met een gezondere leefstijl en wil je weten of je op de goede weg bent?

Deze ‘Vitaliteits-check’ start bij de basis, samen lopen we alle ‘radartjes’ die bijdragen aan een vitaal leven na. Een soort APK voor jouw lichaam. We bekijken op welk gebied er nog winst te behalen is om nóg lekkerder in je vel te zitten.

Herken jij je zelf in het volgende:

– je bent vaak vermoeid
– je hebt last van je darmen (constipatie/diarree/opgeblazen gevoel)
– je slaapt steeds slechter en staat daardoor niet uitgerust op
– je gewicht neemt stilletjes toe terwijl je best gezond eet
– je ervaart een hormonale en/of mentale disbalans
– je wil niet wéér een dieet gaan volgen maar tips die je voor de rest van je leven kan toepassen
– je wil voorkomen dat je tot de 50% van de mensen gaat behoren die welvaartsziekten hebben

Dan is dit pakket iets voor jou! Samen zorgen we er in enkele weken tijd voor dat disbalansen worden hersteld en dat je weer bruist van de vitaliteit!

Prijs: 215 euro

Vita coaching

hormoonbalans voor vrouwen

Heb jij het gevoel dat je ‘veel ballen hoog moet houden’ en daardoor zelf uit balans raakt? Veel kans dat je hormonen hierdoor ook uit balans raken. Hormonen hebben een invloed op werkelijk alle processen in jouw lichaam: Happy hormonen, happy jij!

Herken jij je in het volgende:
– je staat ’s ochtends al vermoeid op
– je slaap kwaliteit laat te wensen over
– je bent prikkelbaar en kan minder goed omgaan met stress
– je voelt je soms opgejaagd en hebt hartkloppingen
– je hebt moeite met afvallen
– je hebt last van constipatie
– je hebt last van eetbuien
– je hebt last van koude handen en voeten
– je menstruatie is zeer heftig en/of onregelmatig
– je hebt last van overgangsklachten
– je geheugen laat je regelmatig in de steek
– je bent 40+ en wilt je goed voorbereiden op de overgang

Kan jij meerdere beweringen hierboven met JA beantwoorden? Dan is het ‘hormoonbalans pakket’ jouw weg naar een oplossing! We gaan aan de slag met drie van de pijlers waarop een gebalanceerd leven rust: stressreductie, voeding & suppletie en aangepast bewegen.

Wat houdt dit pakket in:

Prijs: 650 euro

– optioneel 5 gesprekken met een mentalcoach (extra 300 euro)

Maak een afspraak voor een intakegesprek!

Ik sta klaar om je te helpen naar de meest VITALE versie van jezelf.

Optimaal Vitaal

Dit is een all-inclusive traject voor mensen die inzien dat gezond ouder worden een keuze is. Die de noodzaak voelen om hun leefstijl aan te passen zodat welvaartziekten voorkomen of teruggedraaid kunnen worden maar op zo’n manier dat dit hun verdere leven met plezier vol te houden is.

Meer dan de helft van onze bevolking leidt aan een of andere welvaartziekte (overgewicht, problemen met hart- en bloedvaten, insulineresistentie, diabetes, burn-out klachten, huidaandoeningen, darmproblemen) en dit percentage wordt steeds hoger. Voorkom dat je bij die groep gaat behoren of, als je al problemen hebt, ga er mee aan de slag en draai het om!

Herken jij je in het volgende:
– je bent de laatste jaren steeds een beetje zwaarder geworden
– je hebt dat extra gewicht vooral op je buik/middel verzameld (zwembandje)
– je hebt regelmatig trek in zoet en/of hartig
– je kan moeilijk een maaltijd overslaan
– je bent vaak moe en lusteloos
– je hebt altijd zin in eten
– je hebt gebrek aan energie, vooral na de maaltijd
– je bent insuline-resistent
– je hebt hoge bloeddruk
– je cholesterol is te hoog
– je hebt van je arts te horen gekregen dat je diabetes type 2 hebt of in het voorstadium zit
– word je steeds strammer of heb je last van je gewrichten?

Kan jij meerdere van de bovenstaande beweringen met JA beantwoorden? Dan is ons OPTIMAAL VITAAL pakket een ideale mogelijkheid om je bloedsuikerspiegel weer in balans te brengen en te zorgen dat je cellen weer gevoelig worden voor insuline. Daardoor kan de energie weer in de cel komen en als brandstof worden gebruikt, in plaats van dat het opgeslagen wordt als vet. We werken onder motiverende begeleiding en op alle drie de vitaliteitsgebieden (voeding, beweging, ontspanning) aan een reset van jouw gezondheid.

Wat houdt dit pakket in:

Dit dan voor een periode van 6 maanden onder begeleiding van een gediplomeerd en ervaren voedingsdeskundige en mental-coach. Na 12 maanden volgt er nog een opvolging, als extra service. Indien gewenst, ga ik voor je op zoek naar een geschikte personal trainer of sportschool bij jou in de buurt. *

Prijs: 1250 euro
(Betaling ook in twee termijnen mogelijk)

Vita Coaching

* Wens je gebruik te maken van all-in-pakketten waarbij de sportcoaching ook is inbegrepen? Kijk zeker even op we website van TONIC Lifestyle clubs. Samen met deze eco-luxury club verzorg ik pakketten samen met hun Personal Trainers. 

Mental coaching

Heb jij een onderwerp waar je steeds maar op vast blijft lopen? Dat kan zijn op het gebied van voeding of leefstijl maar ook op sociaal- of relationeel vlak. Samen brengen we het onderliggende patroon naar oppervlakte en zoeken er een beter werkend alternatief voor.

Van steeds in kringetjes blijven lopen raakt iedereen gefrustreerd. Hoe goed je ook je best doet, soms zie je je eigen patronen niet en heb je iemand van buiten af nodig om uit die cirkel te raken.

– Je wil inzicht krijgen hoe je een bepaald gedrag kan veranderen
– Je hebt last van stress of burn-out klachten
– Je wil graag concrete doelen formuleren en prioriteiten stellen
– Je bent al -tig keer aan een dieet/stoppen met roken begonnen maar houdt het niet vol
– Je hebt het gevoel dat je niet meer ‘jezelf’ bent
– Je loopt steeds tegen dezelfde problemen aan
– Je bent onzeker op een bepaald vlak
– Je wil eens uitvinden wat jijzelf echt wil, niet wat anderen van je willen
– Je wil investeren in je persoonlijke ontwikkeling en toekomst

In een veilige omgeving focussen we op jou en jouw persoonlijke doelen. In 3 sessies halen we de kern van de hulpvraag naar boven en vinden we handvatten om mee door te kunnen in de toekomst.

Prijs voor 3 sessies: 200 euro
(eventuele vervolg afspraken 65 euro)

 

VITA Coaching

Business pakket/gezond bedrijf

Hoe vitaler en gelukkiger de werknemers, hoe productiever ze zijn. Een gezonde leefstijl zorgt voor niet alleen voor een fit lichaam maar ook voor een optimaal werkend brein. Ook het ziekteverzuim gaat naar beneden. VITA-coaching komt naar het bedrijf toe en maakt een pakket op maat en vraag. Dit kan een lezing zijn over een onderwerp dat te maken heeft met gezondheid, adviezen geven betreffende de bedrijfskantine of de werkplek, tot een fitplan voor het personeel. Maatwerk als investering in uw mensen die zich dubbel en dwars terug zal betalen.

Wil jouw bedrijf:
– personeel een kans bieden om te kiezen voor een gezonde leefstijl
– het ziekteverzuim terugdringen
– werknemers die optimaal kunnen presteren op fysiek en mentaal vlak
– gezonde maaltijden serveren in de kantine die niet voor een ‘middagdip’ zorgen
– lekkere alternatieven voor suikerrijke tussendoortjes die een energieboost geven
– weten wat je op zakenlunch beter wel en beter niet kan kiezen op de kaart
– hoe je als drukke zakenman/vrouw toch goed voor jezelf kan zorgen (ook al denk je daar geen tijd voor te hebben)

Vraag vrijblijvend een gesprek aan voor informatie en een prijsopgave.

Prijs op aanvraag

VITA coaching

NB: Het intakegesprek is onderdeel van een ‘pakket’. Mocht u na de intake toch niet (meteen) willen starten met de begeleiding, geen probleem!
U betaalt dan wel een vergoeding van 90 euro voor dit gesprek en een vergoeding voor eventueel gemaakte laboratoriumkosten. Besluit u te starten binnen een maand, wordt dit bedrag afgetrokken van de pakketprijs.
Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw en onder voorbehoud van drukfouten

Volg je me al op Instagram?