Vita Coaching

De naam van mijn bedrijf zegt hopelijk al veel!

VITAliteit is de basis van ons leven. Daardoor voelen we ons goed en kunnen we doen wat we moeten en willen doen. Zonder vitaliteit slepen we ons door de dag. VITAminen zijn een voorwaarde voor vitaliteit.

VITA coaching begeleidt jou in het behalen van je doelstelling met betrekking tot vitaliteit. Of dat nu zonder buiten adem te raken de trap op lopen is, of een topsporter die zijn prestaties wil aanscherpen. En alles wat daar tussenin zit.

Door voeding, ontspanning en inspanning met elkaar in balans te brengen, kan de hormoonbalans zich herstellen. Deze hormonen sturen allerlei processen aan in ons lichaam en zijn daarmee de hoofdrolspelers in het optimaliseren van onze vitaliteit.

 • Voel jij je vaak moe en futloos
 • Heb je concentratie- en geheugenproblemen
 • Ben je altijd met eten bezig in je gedachten
 • Kan jij geen maaltijd overslaan zonder chagrijnig te worden
 • Heb jij een energiedip na de maaltijd
 • Heb je last van gewichtstoename, vooral op je buik of bovenbenen
 • Ben je van plan om zwanger te worden
 • Ben je 40+ en wil je goed voorbereid zijn op de overgang
 • Heb je last van overgangsklachten
 • Ben je insulineresistent of pre-diabeet
 • Heb je slaapproblemen
 • Heb je last van je darmen of een opgeblazen gevoel
 • Ben jij het gejo-jo zat
 • Weet jij door de bomen het bos niet meer door de vele diëten die worden aangeboden

Doe er iets aan en maak een afspraak voor een intakegesprek! Ik sta klaar om je te helpen naar de meest VITALE versie van jezelf.

Hartelijke groet,

Opleidingen

Bachelor Biologie
Voedingsdeskundige
Hormoonfactor Trainer
Mental coach

Bijscholingen

Insuline resistentie
Voeding en emotie
Voeding en hormonen
Voeding en darmen
Orthomoleculair specialist Diabetes type 2
Effect van chronische stress op je lijf
Energetisch Morfologische bloedtesten
Masterclass Metabool syndroom

Over mij

Ik ben in 1968 geboren onder de rook van Eindhoven maar na enkele jaren in Azië te hebben gewoond ben ik twintig jaar geleden net over de grens in België neergestreken.

Als bioloog (en later in mijn werk als journalist) heb ik geleerd om nooit zomaar iets voor waar aan te nemen. Ik ga niet mee met hypes maar informeer mij grondig door betrouwbare informatiebronnen te raadplegen en ga dus ook altijd na wie een bepaald onderzoek financiert. Ik ga vanuit een holistisch beeld op zoek naar de oorzaak van een probleem in plaats van het symptoom te onderdrukken.

Bij mij kan je dus niet terecht voor een “dieet” of een “Quick-fix”. Wel als je het zat bent om wéér aan een volgend dieet te beginnen (geloof het maar, ze werken nooit op lange termijn).

Bij mij kan je terecht voor een persoonlijk leefstijlplan dat we samen opstellen en wat op de lange termijn haalbaar blijft. Dit plan zal effect hebben op je totale vitaliteit en eventueel gewenst gewichtsverlies is een natuurlijke bijkomstigheid in plaats van een doel op zich.

Over hormonen

Hormonen zijn kleine boodschapper-stofjes met een ongelooflijk grote invloed op ons hele systeem. Ze beïnvloeden vele lichamelijke en geestelijke processen, via allerlei verbanden waar we misschien in eerste instantie niet aan denken. Hormonen zijn veel meer dan ‘lastige’ pubers, overgangsklachten en man-vrouw verschillen. Hormonen bepalen de snelheid van je stofwisseling, ze regelen je bloedsuiker, ze zorgen ervoor dat je lekker slaapt, ze bepalen zelfs waar je vet wordt opgeslagen en hoe snel je weer honger krijgt na een maaltijd en beïnvloeden je humeur en stress gevoeligheid.

Heel belangrijk dus, om die hormonen te vriend te houden!

Leefstijl heeft een behoorlijke invloed op je hormonen. Bij een slecht voedingspatroon mis je simpelweg de bouwstoffen voor je hormonen. Bij een verkeerd sportprogramma kunnen hormonen ervoor zorgen dat je je doelen niet bereikt. Terwijl te veel stress ervoor zorgt dat de neurotransmitters opgebruikt worden door je stresssysteem en daarmee weggekaapt worden voor allerlei andere processen. Ook overgewicht en diabetes zijn te herleiden naar een disbalans in hormonen.

 

 

Als je aan een optimale vitaliteit wil werken, is het dus essentieel om een goede kennis te hebben van onze hormonen en hun wisselwerking in onze lichaamsprocessen.

Tijdens de pubertijd, een zwangerschap en de overgang (menopauze) verandert er steeds een heleboel rondom hormonen. Vandaar dat vooral vrouwen er baadt bij hebben om regelmatig hun hormonen weer terug in balans te brengen. Maar ook een emotionele gebeurtenis, zoals een scheiding of overleiden en werk- en relatiestress kunnen een disbalans in je hormoonhuishouding veroorzaken.

 

“Het hart houdt ons in leven, ja,
maar hormonen dóén ons leven!”

– Endocrinoloog en ‘top dokter’ Guy T’Sjoen M.D.

Volg je me al op Instagram?